zaterdag 28 maart 2015

Terug blik met: uniek dies foto's E.C. Fotograaf en film rug van 22 op 23 augustus en vieringen RUG 400 jaar!

Groningen 2014/2015, Dierbare herinneringen in het verschiet? Laat ze op beeld vast leggen en  book is een ecfotograaf everyday.cf@live.nl

Afsluitend van een geslaagde thema maand en bijhorende vieringen :" For Invinity RUG 400 jaar in 2014 " 

Els van de Berg ontvangt met haar volledige team de internationale studenten die studeren aan de Rijksuniversiteit te Groningen.

Dit om de gewilde stukken te bekijken tijdens de rondleidingen. Met twee talig gepresenteerde onderbouwing bij het passeren van de stukken geschiedenis en kunst die verdeeld over de drie musea te zien waren.  Universiteit,- het Groninger museum en de A- kerk zijn volledig in het teken van de vieringen. En vertellen elk hun eigen verhaal.Vervolgens werd er een grootse BBQ voor de inwendige mens en sociaal/ zakelijk netwerken gegeven door de organisatie e.a. sponsoren.
E.C.Fotograaf/ Bert Bakema/ EverydayCompleetFotograaf
Internationale studenten en alumni
Speciaal voor internationale studenten en alumni was er vanaf 17.00 uur nog een klein programma om hun de kans te bieden nog iets van het lustrum mee te maken. Zij kregen o.a. de gelegenheid de tentoonstellingen in het Groninger Museum en het Universiteitsmuseum te bezoeken en de film For Infinity – The Movie te bekijken.

De BBQ en de voordracht


Onthulling kunstwerk
In het trappenhuis van de Universiteitsbibliotheek vond verder om 23.30 uur de onthulling plaats van het kunstwerk SHA_RE van Peter Musschenga. Het kunstwerk is een geschenk van het Groninger Universiteitsfonds aan de 400-jarige RUG. Na middernacht kon iedereen het kunstwerk nader aanschouwen. Ook was in de bibliotheek een kleine tentoonstelling te zien met meer uitleg over (the making of van) het kunstwerk. Foto's van de onthulling: copyrights EA.Bakema/ecfotograaf/RUG400.

ecfotograaf@gmail.com
Bert Bakema/ E.C. Fotograaf/ contact klik op de foto.

Bronvermelding:
De ontwerpers
rug400.nl
 http://www.rug400.nl/rug400_2/rug_definitief.dev/nl/agenda/22-23-augustus-rug-400-jaar.html
Ontwerp kunstwerk en onthulling: Benno Hofman,
kunstwerk SHA_RE van Peter Musschenga, 
Van het Groninger Universiteitsfonds aan de 400-jarige RUG, 
Portretrecht foto's  door E.A.Bakema. Feitelijk de enige foto's die van de onthulling in trappenhuis.
Commissaris van de Koning Max van den Berg en burgemeester Ruud Vreeman boden daarbij Rector Magnificus Elmer Sterken het boek 400 jaar Universiteit Groningen; van 1614 tot 2014 van Benno Hofman aan.

De film (Was het niet geweldig!! Van het begin tot het einde een herinnering om nooit meer te vergeten.)


Met dank aan de organisatie en de vele betrokkenen. Voorbeeld van de RUG
Foto's van de diës kunt in dit fotoalbum vinden.

Geen opmerkingen: