WIE & WAT

<img alt=”Nieuw-Nieuws-uit-Groningen” src=”Banner-zonsopkomst-groningen.jpg”>

Project 1.1.: Groep PaulusPotter050 Nu en straks!! En worden/zijn doorlopend aangevuld met vorderingen. Voorbeeld waar ecfotograaf betrokken bij is geweest.

Start: April - 2014- de voorbereidingen & Plan van aanpak.> 

Telefoongesprek maakt einde aan spanning voor uitslag Project in Kostverloren- West!!!
Donderdag middag werd het Project plan voor de omgeving van de Pauluspotterflat besproken door de commissie Nieuw Lokaal Akkoord 2.0 afdeling te Kostverloren.
Vele vergaderingen, meetings, veldwerk, research, deskresearch, Telefoongesprekken, onderhandelingen om tot offertes te komen en e.d..
 En al deze informatie te verwerken in een deels “Pragmatische”** aanpak en
verwerken in een toch bureaucratisch, maar leerzaam plan. Over de wijkvernieuwing Kostverloren west.
 Wie op welke post zit, en het belangrijkste wie zitten er achter dat plan. Want samenwerken is de hooft toon in deze opzet.

 Buren met een hart voor de omgeving en de stad Groningen, en daarbij de natuur ook een kans te geven.
*(Pragmatisch wordt gebruikt voor een nuttige aanpak gebaseerd op een praktische benadering van iets in tegenstelling tot een theoretische benadering.Bron: www.betekenis-definitie.nl/Pragmatisch) Het bureaucratische deel ontkom je niet aan, want je kan niet zomaar een boom midden op een weg planten. Of in ons geval een bank midden in een grasveld bij het spoor voor de buurt en de passanten van alle kom af. Of dit nou Toeristen zijn of dagjes mensen uit de stad zelf die hier hopelijk straks met veel plezier komen wandelen, treintje kijken op zondag middag met opa en oma of lekker sporten in de buitenlucht.Tot aan het Ostadepark vanaf het Hoendiep/ Paulupotterstraat t.h.v. Bakkerij Knol, Zorgbelang en de Pauluspotterflat voor en achter.


Dit gedeelte is was en zal de inzet zijn en blijven. Het telefoongesprek om 17.02 uur kwam van de voorzitter en coördinator zelf. Die het gedeelte en de wijk Kostverloren o.a. ondersteunt.  Anne- Krijn Piersma die met zijn collega’s waaronder van Nijestee die met Buurt in Bloei ook in het plan een groot aandeel hebben. Waaronder de Hal in de flat die volledig door Nijestee is betaald. Onder leiding van Mevrouw Marieke. Zomer.

Wijkteam Kostverloren

Voor de periode 2011 – 2014 is € 225.000,- beschikbaar via het wijkteam Kostverloren. logo NLA 2.0Hierin zitten:
  • Anne-Krijn Piersma (voorzitter, gemeente Groningen, stadsdeelcoördinatie)
Het plan is in grote lijnen goedgekeurd. Wel zal er nog inhoudelijk het een en ander gewijzigd worden. Dit is feitelijk niet het ergste zeggen de buurtbewoners die zich ontzettend enthousiast hebben ingezet!
Het begin is er en we door.

Samen kunnen wij het maken

In de blogberichten staan de activiteiten en vorderingen die wij hebben gemaakt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten