maandag 3 augustus 2015

Buurt in Bloei

Lokaal meer groen in de wijk en door samenwerking tussen overheid, inwoners en semi overheden die bewoning organiseren. Groningen is onderweg naast fiets stad, stad voor uitgaan en kennis ook groener te worden.


Een voorbeeld vind je op de volgende 
facebook.nl pagina van ecfotograaf en groep PaulusPotter050 uit het mooie Groningen.
Groep PaulusPotter050 en E.C. Fotograaf hebben van een kale lege ruimte rondom de flat een plek gemaakt waar je van kleuren, geuren, en diverse positieve belevingen kan genieten.

 

Nijestee: Jouw Buurt in Bloei.

Nijestee is als woning verhuurder ook deels zelf investeerder geweest in het NLA 2.0 samenwerking project. De scheiding tussen de kosten verdeling gaf Nijestee de mogelijkheid een semi- project ervan te maken. Onder de naam Buurt in Bloei. 

 Een artikel over Nijestee der actie om mensen te prikkelen mee te doen
<img src="gezinsbode.jpg" alt="Logo-Groninger-Gezinsbode"/>

Nu de lente eindelijk is begonnen start ook ‘Buurt in Bloei’. Bewoners van de wijken Selwerd, Kostverloren, de Hoornse Meer en de Weijert worden opgeroepen om samen met Nijestee de buurt in bloei te zetten.
Met de creativiteit van bewoners wordt het groen rondom het huis aangepakt: van het planten van bloemen en zaden tot het aanleggen van een verticale daktuin of moestuin.

Steeds meer groene vingers
Copyright Everyday Complet Fotograaf B. Bakema
Stadstuinieren is hip: steeds meer Groningers leggen een eigen (moes)tuintje aan. Nijestee ondersteunt deze ontwikkeling graag. “Door samen zaken aan te pakken kun je met weinig middelen een straat flink opbeuren. Ook worden zo onderlinge contacten gestimuleerd. En elkaar kennen is het begin van samen dingen doen. Dat zagen we eerder tijdens onze actie ‘Pimp je Portiek’, waarbij bewoners in 26 straten samen hun portiek opknapten”, aldus directeur Gaaike Euwema.

Verrassing!
Als voorproefje werden op verschillende plekken in de wijken ‘guerrilla-acties’ gehouden. Zo troffen sommige bewoners een bloem in hun brievenbus aan, een grasmatje op hun stoep of tuingereedschap in een boom. En zo op een ludieke manier aangezet om na te denken over de mogelijkheden in hun straat.

Aanvraag
Bewoners uit de wijken Selwerd, Kostverloren, Hoornse Meer en de Weijert die een aanvraag willen doen kunnen contact opnemen met Nijestee via woonzaken@nijestee.nl of 8533533. Meer informatie is te vinden op www.nijestee.nl/buurtinbloei.
Artikel geplaatst door Jos Jansen op 7-05-13 10:56.

P1110436
__________________________________________________________________________________
De opgave door ons was in het laatste jaar 2014 dat het mogelijk was te reageren en een plan met een begroting in te leveren. Door samen te werken op basis van democratische besluitvoering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten