vrijdag 27 maart 2015

De Nacht van Kunst en Wetenschap 06-juni-2015 Groningen

Een nacht lang wordt Groningen gedompeld in artistieke en wetenschappelijke activiteiten.

geschiedenis
De Nacht van Kunst & Wetenschap is in 2009 ontstaan:

 als slotfestival van de viering van het 395-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen met het thema “Arts Meet Science”. Het idee achter De Nacht was om een kleine Groninger variant van de Museumnacht met een wetenschappelijke twist te organiseren. De bezoekers konden tijdens De Nacht genieten van lezingen, workshops, tentoonstellingen, debatten, wetenschappelijke experimenten, muziek en unieke voorstellingen waar kunst en wetenschap elkaar ontmoetten.

de volgende jaren 2010. 2011, 2012, 2013,

2014,...
als onderdeel van het Lustrumprogramma van de Rijksuniversiteit Groningen. Het thema van het lustrum was ‘For Infinity’.

 De Nacht van Kunst en Wetenschap had vorig jaar mei een interessant programma op meer dan 15 locaties in Groningen. Het festival vond voor de vijfde keer plaats en was weer een groot succes. Extra bijzonder dit jaar was het 400-jarig bestaan van de RUG.
De voorstellingen speelden zich zowel buiten als binnen af. Zoveel mogelijk kunstdisciplines waren vertegenwoordigd; wetenschappelijke lezingen, videopresentaties, rondleidingen, debatten, interactieve proefopstellingen en diverse muziekstijlen.

2015 dit jaar wederom onderweg naar een feestelijke avond.

Voor iedereen is er weer veel leuks om van te genieten.

meer info http://www.denachtvankunstenwetenschap.nl/programma/
Geen opmerkingen:

Een reactie posten